Soppgryte

Soppgryte

Kremet soppgryte med masse smak! Her er det brukt masse umamismaker som sjampinjonger og næringsgjær, og fløten er laget av rå og økologiske cashewnøtter. Du kan fin prøve med ristede (dog usaltede), men fløten blir ikke like jevn. 

Dette er en typisk høst-rett, men den er så god at vi kjører på selv om det nærmer seg vår. Det kan minne om en viltgryte, bare at her får du utelukkende sunne ingredienser! Metter godt og gjør godt.

1 løk

2 fedd hvitløk

1/4 chili

1/2 fennikel

1 stang selleri

1 ss eplesidereddik

300 g sopp

300 g persillerot

1 ss grønnsaksbuljong

1 dl cashewnøtter

5 dl vann

2 dl tørre grønne linser

2 ss næringsgjær

timian

salt og pepper

 

Stek finhakket løk, hvitløk, fennikel, stangselleri og chili i kaldpresset rapsolje på medium varme. Tilsett eplesidereddik, buljongpulver og 3 dl av vannet. Skyll linsene godt og ha i gryta og kok fem minutter.

Ha i persillerot i terninger og resten av soppen i skiver og kok videre. 

Kjør 2 dl vann og cashewnøttene i blender til det er blitt som fløte (nøttene blir mykere og mer næringsrike ved bløtlegging over natten, evt. kan du gjøre en hurtigvariant ved å bløtlegge dem kortere tid i varmt vann). Ha i gryta og kok opp. Sjekk at linsene er kokt, rør inn næringsgjær og smak til med timian, salt og pepper og server, gjerne med persille på toppen.

07.03.2019 16.26